Új elnök került a Nyomda- és Papíripari Szövetség élére

2021. április 15. 20:14

Írta: Rádi Balázs
Orgován Katalint, a Pátria Nyomda vezérigazgatóját választották meg a Nyomda- és Papíripari Szövetség új elnökének a testület áprilisi közgyűlésén – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Hozzátették, hogy Horváth Csaba, a szövetség korábbi vezetője a felügyelőbizottság elnökeként folytatja az ágazati érdekképviseleti munkát.

Orgován Katalin a közleményben elmondta, hogy a nyomdászat – mint gazdasági szegmens és mint hivatás – presztízsének helyreállítását tartja elsődleges feladatának. A csaknem 500 milliárd forint összbevételű ágazat növekedése lassú, és több problémával terhelt. Ezek egyike évek óta a krónikus szakemberhiány, ugyanis bár hozzávetőleg 10 ezer embert foglalkoztat a szegmens, így is akár több ezer munkavállalót tudnának azonnal felszívni. A szövetség elnöke ezért kihívásként említette a szakképzés, utánpótlásnevelés megoldását.

Orgován Katalin arra is rámutatott, hogy a nyomdaiparban is éppolyan gyors a technológiai fejlődés, mint más termelő ágazatokban. A szektor munkafolyamatainak már egyre nagyobb része a digitalizációhoz kötött, ezért a magyarországi nyomdák gépparkja a legmodernebb technológiára épül. A szövetség új elnöke szerint a nyomdaipari munkához szükséges képességek rohamosan távolodnak a fizikai munkavégzéstől, és válnak informatikai jellegű feladattá.

(MTI, fotó: Illyés Tibor)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában