Újabb rekord az 5G elérésében

2021. március 15. 23:19

A Samsung állítása szerint új 5G adatsebesség-rekordot ért el, ugyanis egyetlen eszközön 5,23 gigabit per szekundumos sebességet mutattak ki. Ezt a rekordot úgy érték el, hogy a terhelés egy részét a 4G frekvenciákra továbbították, és ehhez semmilyen különleges technológiát nem használtak, csupán a már kereskedelemben is forgalmazott termékeket.

2021. március 15. 23:19
null

Tekintettel az egyszerű számítási rendszerre, ahogy az internetelérést mérni lehet, könnyen elképzelhető, hogy az 5G csak egy lépéssel van a 4G felett. De ezt az egy lépést számtalan különböző módszerrel lehet megközelíteni, ezért a kommunikációs vállalatok folyamatosan új technikák kísérletezésével próbálkoznak a még gyorsabb internet elérési sebesség érdekében.

Most úgy tűnik, hogy a Samsung tartja az adatsebesség rekordját, mivel legutóbb a dél-koreai laboratóriumi vizsgálatok során 5,23 Gbps sebességet sikerült egyetlen készüléken keresztül elérnie. Ez felülmúlja az Ericsson, a Qualcomm és az ausztrál telekommunikációs vállalat, a Telstra által januárban felállított (5 Gbps) rekordot.

Az új rekord elérése érdekében a Samsung az úgynevezett E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC) technológiát alkalmazta. Ez teszi lehetővé a mobilszolgáltatók számára, hogy a meglévő 4G hálózatokra csatlakozva érjék el az 5G-s sebességet. Ily módon az eszközök 800 MHz-es 5G és további 40 MHz-es 4G frekvenciát használnak.

Ami pedig emellett szintén elismerésre méltó, hogy ezt a sebességet egy olyan eszközön érték el, melyet már korábban forgalomba hoztak: egy Samsung Galaxy S20+ okostelefonon. Ez tehát azt jelenti, hogy viszonylag egyszerű lesz átadni ezt az internetelérési sebességet a felhasználóknak is.

„A Samsung rendkívül büszke arra, hogy újabb áttörést ért el az 5G adatsebesség terén, pláne úgy, hogy együttesen vettük használatba a 4G-t és az 5G-t, melyet így közvetlenül a felhasználókhoz is eljuttathatunk”

– mondta Ji-Yun Seol, a Samsung alelnöke. 

Továbbá azt is kiemelte: „Ez megerősíti az elkötelezettségünket, hogy megtaláljuk a lehető legjobb 5G megoldásokat, melyeket aztán az ügyfeleinkhez is eljuttathatunk, valamint a folyamatos támogatásunkat, amely segít a mobilszolgáltatóknak is felgyorsítani az 5G elérést.”

A cikk szerzője: Blősz Dalma
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2021. március 16. 17:49
Reklámszünet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik