A technológia, ami megváltoztatja az autóipart

2021. március 14. 20:33
A DDR (Double Data Rate) évek óta fejlesztés alatt áll és elsősorban nem is az autóipar számára volt érdekes innováció most még is úgy tűnik, hogy annak segítségére siethet.

A DDR vagy a kettős sebesség rövidítése, ami annyit tesz, hogy kétszeres memoria sebességgel képes adatokat mozgatni. A technológia, teljes neve a DDR SDRAM, ahol az SDRAM a szinkron dinamikus véletlen elérésű memóriát jelenti. 

A közelmúltban a Tesla bejelentette bizonyos X és S típusú járművek visszahívását a mikrovezérlőbe beágyazott multimédiás (eMMC) 8 GB-os hibás kártyák miatt. Az eMMC helytelen működése veszélyeztetheti a főképernyőt, ezzel a jármű figyelmeztető jelzéseit, a tárolt adatokat és a kamerákat. Mindezek a veszteségek ronthatják a biztonsági műveletek megbízhatóságát.  

Az ilyen jellegű események azt mutatják, hogy a biztonságos működés elengedhetetlen részét képezik az adatfeldolgozó rendszerek és a járművek memóriája. 

A kettős adatátviteli sebesség (DDR5) egy olyan memóriatechnológia, amely az eszközszintű biztonságra összpontosít. A dinamikus véletlen hozzáférésű memória (DRAM) használatával a DDR5 egy gyorsabb adatátviteli sebességre lesz képes, nagyobb sávszélességet és teljesítményt nyújt majd az eszközök számára. 

Általában a DDR5-öt a mobileszközökben és számítógépek használatában szokták emlegetni, de a technológia elég sokoldalú ahhoz, hogy az autóipari alkalmazásokban is működjön. Bevezetése az autóipari rendszerekben növeli a memóriát, a feldolgozást, a megbízhatóságot és a teljesítményt, ezzel pedig hozzáad a biztonsági képességekhez. 

A biztonság minden jármű számára kiemelt fontosságú, de különös tekintettel azokban, amelyek autonóm rendszerrel rendelkeznek. Amint a DDR5 belép az autóipari piacra, különféle érzékelők, vezérlők, kapcsolók és kapuk kötődnek össze a rendszerrel, mivel egyszerre működnek és továbbítják az adatokat az eddiginél gyorsabb sebességgel és nagyobb biztonsággal.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés