Nagyot csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt

2021. február 22. 17:05
A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya egy évtized alatt 23,4 százalékról 8,7 százalékra csökkent az Eurostat kimutatásai szerint, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) múlt hét csütörtökön.

A közlemény szerint ez uniós szinten is számottevő eredmény: a lista aljáról, a 6. legrosszabb helyről ugrottunk a lista elejére, a 9. legjobb helyre az Európai Unió 27 tagállama közül.

Egy évtized alatt felére csökkent azoknak a száma, akiknek nincs tartalékuk egy váratlan kiadásra, például egy mosógép vagy egy hűtőszekrény cseréjére, valamint két és fél millióval többen engedhetnek meg maguknak egy hét nyaralást, írták.

Ismertették: míg tíz éve minden negyedik embernek gondot jelentett a lakással kapcsolatos fizetési hátralék vagy a hiteltörlesztés, jelenleg ez csak minden tizedik embert érint.

Egy évtized alatt harmadára esett vissza azoknak a száma is, akiknek gondot jelent a lakásuk fűtése. Előbbi a devizahiteles mentőcsomagoknak, utóbbi a rezsicsökkentésnek is köszönhető, olvasható a közleményben.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés