A hibrid felhőkörnyezet és a mesterséges intelligencia térhódítása

2021. február 15. 10:31
Az IBM és a Palantir Partner biztosítja a vállalkozások számára a mesterséges intelligenciával történő megoldások létrehozásához szükséges szakértelmet, adattudományi készségeket, valamint olyan partnerkapcsolatokat, amelyek az óriási mennyiségű adat értékének maximális kihasználására törekednek a kiskereskedelem, a pénzügyi szolgáltatások, a gyártás, az egészségügy és a távközlés területén is.

A két vállalat a napokban jelentette be az új partnerséget, mely az IBM hibrid felhőalapú adatplatformján alapszik, amelynek célja a mesterséges intelligencia előállítása az üzleti életben. A másik fél, a Palantir következő generációs operációs platformja, amit az alkalmazások fejlesztésére hoztak létre. Termékük megkönnyíti a mesterséges intelligenciával működő alkalmazások telepítését a vállalati szektorban az IBM Watson segítségével, valamint segít a felhasználóknak hozzáférni, elemezni és intézkedéseket hozni a hibrid felhőkörnyezetekben szétszórt hatalmas mennyiségű adatról, komolyabb technikai készségek nélkül. Az új termék, a Palantir for IBM Cloud Pak for Data, várhatóan 2021 márciusában lesz elérhető.

Az IBM által támogatott jelentésekben megkérdezett vállalkozások közel 75 százaléka állítja azt, hogy használják, kutatják a mesterséges intelligenciát (AI).

Ugyanakkor 37 százalék korlátozott az AI használatában, 31 százalék pedig az egyre növekvő adatösszetételt említi akadályként, ahhoz, hogy beépítse vállalkozásába a rendszert.

A kihívások megoldásaként az új termék alkalmazza a Palantir Foundry-t és integrálódik az IBM Cloud Pak for Data szolgáltatásokkal, például a Watsonnal, amely olyan információs architektúrát nyújt, ami magába foglalja az adatokat, a mesterséges intelligenciát megfelelő belső irányítással. 

Szeretnének egy könnyen használható környezetet biztosítani azon vállalkozások számára, ahol mesterséges intelligenciát használnak az adatközpontú döntéshozatal támogatásra, valamint a feladatok és folyamatok automatizálására. A Red Hat OpenShiftre épülő Palantir for IBM Cloud Pak for Data célja, hogy segítse a cégeket az adattárolók csökkentésében, az adatforrások integrálásában a hibrid felhőkörnyezetekben és az adatok irányításában. Fő céljuk, hogy segítsék a felhasználókat az intelligens alkalmazások biztonságos használatában és gyors telepítésében, valamint a meglévő vállalati rendszerek kiegészítésében és kibővítésében, továbbá a digitális átalakulás felgyorsításában.

„A Fiserv egyre összetettebb globális környezetben működik, pénzügyi intézményeket és vállalkozásokat támogat egy olyan világban, amely soha nem áll le, „nem kapcsol ki”. Célunk, hogy versenyelőnyben részesítsük ügyfeleinket azáltal, hogy képesek vagyunk biztonságosan felhasználni az adatokat és megfelelő mesterséges intelligenciát létrehozni a fejlett modellek és az automatizált rendszerek révén" – mondta Guy Chiarello, a Fiserv technológiai és innovációs vezetője. „Ez a partnerség a világ két technológiai vezetője között segíti a pénzügyi vállalatok számára az üzleti adatok készítésében és az AI magabiztos használatában” – tette hozzá Mr. Chiarello.

A cikk szerzője: Bodó Anita
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés