Fejlesszük otthonunkat okoseszközökkel

2021. február 12. 19:35
Azoknak, akik magasabb szintre emelnék otthonuk digitális fejlettségét, vagy csak szeretnének képben lenni 2021 legújabb technológiai újításaival kapcsolatban, elhoztuk a CRN által összegyűjtött legújabb okoseszközök listáját, melyek megváltoztatják az okosotthon fogalmát.

Pleco

A Pleco egy vízfogyasztás érzékelő rendszer, amely a vízórához csatlakozik és adatokat továbbít a Pleco érintőképernyős kijelzőjére és a mobil applikációra, melyek a háztartás valós idejű vízfogyasztását mutatják. Az érzékelő készülék akkumulátorhéjjal érkezik a négy standard D-cellás akkumulátorhoz, melyeknek várható élettartama 12 hónap, valamint egy antennával, ami a vezeték nélküli adatközvetítést teszi lehetővé. A rendszer megengedi a felhasználónak, hogy vízfelhasználási célokat tűzzön ki, azonosítson különböző vízfelhasználási forrásokat, észlelje a szivárgásokat és kövesse az aktuális napi, heti és havi trendeket.

Scala

A Scala egy, az európai piac számára kifejlesztett hangalapú, intelligens energiagazdálkodási hub, amely valós idejű frissítéseket biztosít a víz, áram és gázfelhasználásról, miközben nyomon követi a légköri adatokat is, mint például a hőmérséklet és a levegő minősége. A hub egy LED kijelzővel érkezik, de hangparancsra képes adatokkal is szolgálni.
A Scala rendszere a Joule okostelefon applikációját használja, amely a valós idejű és a korábbi adatokat is megjeleníti, miközben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy értesítési szinteket állítsanak be, például az áramfogyasztás mértékét figyelembe véve.

Moxie

A Moxie a Kohler által forradalmasított hibrid hangszóró és zuhanyfej, amely opcionálisan Alexa integrációval is rendelkezik, így végre hallgatóságot is kapunk a zuhany alatti elmélkedésekhez. A zuhanyfej úgy lett kifejlesztve, hogy a felhasználó zenéket és podcasteket hallgathasson a zuhany alatt, de az Alexa integrációnak köszönhetően számtalan új lehetőség nyílik az okos otthonnal való interakcióra is. A hangszóró olyan beépített mikrofonnal rendelkezik, amely képes kiszűrni a fehér zajt és megkönnyíti a kommunikációt Alexával. Az Alexa hangszóró élettartama töltés nélkül körülbelül 5,5 óra, de a Bluetooth verzió akár 9 órát is kibír egyhuzamban.

Hex Home

A Hex Home egy otthoni biztonsági rendszer, mely a Wi-Fi hullámokat hasznosítja az emberi jelenlét és mozgás érzékeléséhez, alternatívát kínálva a vevőknek a hagyományos biztonsági felépítés helyett. A termék értékesítője, az Origin Wireless azt állítja, hogy a Hex Home célja a hamis riasztások számának csökkentése, melyet a 10 érzékenységi létrehozásával értek el, hiszen olyan dolgokat is képes kiszűrni, mint a házi kedvencünk vagy egyéb mechanikus mozgások. A rendszer két eszközből áll: a Hex Command-ból és a Hex Sense-ből, melyekkel a felhasználó minden valós idejű és korábbi mozgást is nyomon követhet. A Hex Home okostelefon applikációján keresztül pedig megváltoztathatjuk a szirénát és módosíthatjuk a riasztásokat is. A rendszer várhatón tavasztól lesz elérhető.
 
Ezlo Secure

Az Ezlo Secure egy intelligens otthoni hub, ami állítólag kétszer gyorsabb a Samsung utolsó SmartThings hub-jánál és lehetővé teszi a különböző hangsegédek együttműködését. Az Amazon és Google hangasszisztensek közti integráció segítségével Ezlo lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan, úgynevezett jeleneteket hozzanak létre, melyben a hangparancsokra a hangsegédek képesek kommunikálni egymással és más okos eszközökkel. Példaként, kiadhatjuk a parancsot Sirinek, hogy kapcsolja le az Alexa által vezérelt lámpákat, állítsa be a Google Nest termosztátját és biztosítsa az Ezlo által vezérelt intelligens zárat. Áram- és internetkimaradás esetén sincs probléma, hiszen az Ezlo Secure rendszer egy 4G LTE modemmel és tartalék akkumulátorral érkezik, mely lehetővé teszi a rendszer futtatását helyileg is. Az okosotthon hub támogatja a Z-Wave, Zigbee és Wi-Fi kapcsolatot.

A cikk szerzője: Pál Fanni


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés