Az MSZP tízezer forintos oltási utalvánnyal segítené a gazdaságot

2021. február 10. 14:16
Tízezer forintos, a bajba jutott ágazatokban felhasználható utalványt adna az MSZP országgyűlési képviselője azoknak a magyar állampolgároknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen.

Molnár Zsolt – aki az MSZP pártigazgatója is – a szocialisták Facebook-oldalán közvetített szerdai online sajtótájékoztatón elmondta, az oltási utalványokat azokban az ágazatokban lehetne felhasználni, amelyeket a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a kialakult válság különösen sújtott, ilyen például a vendéglátás, illetve egyes szolgáltatások.

Hozzátette:

az utalvány nemcsak a bajba jutott ágazatokat, hanem az életek védelmét is segítené, hiszen nagyon fontos, hogy minél többen beoltassák magukat.

Az ellenzéki politikus szerint az utalvány közel 100 milliárd forintot juttathatna a válság sújtotta ágazatokba.

Molnár Zsolt mindenkit a koronavírus elleni vakcina beadatására biztatott, mondván, így lehet visszatérni a normális élethez.

Megismételte az MSZP korábbi javaslatait is, amelyek szerint az álláskeresési járadék időtartamát kilenc hónapra kell emelni és az igazoltan koronavírusos betegeknek 100 százalékos táppénzt kell biztosítani.

(MTI, címlap: MTI/Koszticsák Szilárd)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés