UV-sugaras robot segít felvenni a harcot a vírusokkal

2021. február 8. 22:10
A Badger Technologies által kifejlesztett új, ultraibolya sugaras fertőtlenítő robot nagyban hozzájárulhat a vírusok ellen folytatott küzdelem sikeréhez.

A különleges találmány alkalmas nemcsak a Covid-19, de más, az élelmiszerboltokban, vendéglátóiparban és a kiskereskedelemben gyakran előforduló, magas kockázatú kórokozók elpusztítására is. A robot fejlett UV-C technológiával van felszerelve, melyet a levegő-és felületfertőtlenítő megoldások piacának egyik vezető vállalata, az UltraViolet Devices Inc. (UVDI) fejlesztett ki.

Fókuszban a hatékonyság

A Badger új találmánya az UVDI 254 nanométeres UV-C technológiájának köszönhetően 99 százaléknál magasabb hatékonysággal pusztítja el a koronavírusokat, a szalmonellát és az A típusú influenzát.

Az eddigi tapasztalatok alapján az is elmondható, hogy az UV robot körülbelül 2 óra alatt képes 40 000 négyzetmétert átvizsgálni, ezzel lehetővé téve az üzlethelyiségek gyors és hatékony fertőtlenítését, beleértve a polcokat, folyosókat és a pénztárak területét is.

Az összefogás a siker kulcsa

Az UltraViolet Devices vezérigazgatója, Peter Veloz szerint megtiszteltetés cége számára, hogy együtt dolgozhatnak a Badger Technologies-szel, hiszen együtt képesek maradandót alkotni. Elősegítik a biztonságos vásárlást, kombinálva a robotikát az ultraibolya sugaras fertőtlenítéssel.

A Badger Technologies igazgatója, Tim Rowland pedig úgy véli, a kiskereskedelmi fertőtlenítés tökéletes feladat az általuk fejlesztett robotok számára, mivel azok könnyedén közlekednek a folyosókon. A legfontosabb, hogy segítsenek a boltoknak csökkenteni a Covid-19 fertőzés veszélyét, de hosszú távon is virágzó lehet a két vállalat együttműködése.
Az eredmények magukért beszélnek

Az UVDI fejlett UV-C technológiáját már több, mint 25 országban alkalmazzák világszerte több, mint 1000 kórházban és a tanulmányok szerint egyértelműen bebizonyította hatékonyságát az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések korlátozásában. Legutóbb pedig maga a vállalat jelentette be az Innovative Bioanalysis független tesztjeinek eredményeit.

Az adatokból kiderült, hogy az UVDI által kifejlesztett fertőtlenítő technológia 99,99 százalékos inaktivációt ért el a Covid-19-et okozó vírustörzs, a SARS-CoV-2 esetében, az alkalmazásától számított 5 percen belül, nagyjából 3,5 méter távolságban.

Robotizálás nemcsak a fertőzések megelőzése érdekében

A Badger UV fertőtlenítő robot mellett már megjelentek a boltokban ugyanúgy a cég által, de más céllal fejlesztett technológiai találmányok is. A Badger Retail inSight egy polcszkennelő robot, amely árintegritással is foglalkozik, Badger Retail inSpect pedig a padló megfigyeléséért és a veszélyek észleléséért, azonosításáért felelős, többek között jelez, ha valami kiömlött vagy eltörött. 
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés