Stagnált az ipari termelés Németországban decemberben

2021. február 08. 09:57

Decemberben stagnált az ipari termelés Németországban, miután az előző hét hónapban növekedést jegyeztek fel.

2021. február 08. 09:57

A német statisztikai hivatal (Destatis) hétfői közlése szerint a szezonális, naptári és árhatással kiigazított adatok alapján decemberben stagnált az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők 0,3 százalékos növekedést vártak a novemberi 1,5 százalékos bővülést követően.

A 2019 decemberitől 1 százalékkal maradt el az ár- és naptári hatással kiigazított ipari termelés tavaly decemberben. Novemberben 2,5 százalék volt a csökkenés éves összevetésben.

Németországban tavaly az ipari termelés 8,5 százalékkal csökkent.

Az energia- és az építőipart nem számítva decemberben 0,9 százalékkal nőtt a termelés havi szinten. A félkész termékek előállítása 2 százalékkal bővült, a fogyasztási cikkek termelése pedig 2,6 százalékkal emelkedett. Az energiatermelés 2,9 százalékkal esett, az építőipari termelés viszont 3,2 százalékkal nőtt decemberben.

Decemberben a német ipari termelés 3,6 százalékkal volt kisebb a februárinál, ami a koronavírus-járvány első hulláma miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket megelőző utolsó hónap volt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik