Fenntartható élelmiszeripar: konténerekben termesztett zöldségek

2021. február 8. 20:16
A Vertical Field egy forradalmi módszert hozott létre, hogy frissen fogyaszthassuk el a zöldségeket és fűszernövényeket.

Termőföld alapú, fedett függőleges farmokat építettek, így a termelés és az élelmiszer elfogyasztása egy helyen történik. - nyilatkozta Guy Elitzur, a cég vezérigazgatója. Hozzátette: Termékeink nem csak megkönnyítik a fenntartható életet, hanem elősegítik, valamint pozitívan befolyásolják környezetünket.A hagyományos mezőgazdasági vállalkozások rengeteg földet és erőforrást vesznek igénybe a növénytermesztéshez, majd a későbbi munkálatok során, az áruk betakarításához, elszállításához még több forrást használnak fel.

A kontrolált környezettel rendelkező mezőgazdasági szisztémák, mint például a hidroponikus rendszerek sokkal hatékonyabbak lehetnek, hiszen nem függenek az évszakoktól, egész évben lehet termelni, nincs nagy helyigényük, a betakarításig tartó ciklus csökken, valamint a konténereket az élelmiszer vásárlás vagy fogyasztás helyéhez közel lehet telepíteni.

A vállalat a hagyományos mezőgazdaság számára is egy egyszerűen használható, valódi alternatívát kínál. Városi gazdaságaink által saját zöldségeinket, gyógynövényeiket szedhetik akár a szupermarketekben, éttermekben, vagy egyéb kiskereskedelmi helyszíneken. - emelte ki a cég vezérigazgatója.

A Vertical Field megtartja a hidroponikus, vertikális gazdaságok számos előnyét, ám konténer alapú növényeiket valódi talajba ültetik, amit kiegészítenek táp- és ásványi anyagokkal. 

A vállalat kijelentette, hogy a geoponikus termelés mellett döntöttek, ugyanis emellett a módszer mellett a zöldségek, gyümölcsök íze sokkal gazdagabb, színük intenzívebb, minőségük magasabb.

Nemcsak a felhasznált földterületeket lehet csökkenteni ezzel a mezőgazdasági modellel, hanem minimalizálni lehet a vízfogyasztást is. Az eddigi tapasztalatok alapján 90 százalékkal kevesebb vizet kell felhasználni a termelés alatt a vertikális rendszerekben, mint a hagyományosban. Ráadásul sikerült elérniük egy optimális öntözési protokollt, mely az üzem igényeihez igazodik.

A vállalat fontos kitűzése a társadalmi felelősségvállalás, az élelmiszerbiztonság és a magas minőség, mindez alacsony, megfizethető áron. Mindemellett víziójukban egy konténeralapú függőleges gazdaság elevenedik meg, ahol termékeik elérhetőek élelmiszerboltok, éttermek, egyetemek, szállodák vagy akár kórházak mellett is.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!



Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés