Koronavírus elleni vakcina beadásához köti Izland a beutazást

2021. február 1. 22:19
Izland feloldja a tilalmat azon turisták számára a karantén és kötelező tesztre vonatkozó szabály alól, akik nem a veszélyeztetett országokból érkeztek és igazolni tudják, hogy megkapták a Covid-19 oltást.

Az igazolásnak tartalmaznia kell információt arról, hogy mikor és milyen vakcinát kapott a beutazni kívánó személy, melyet a határellenőrök validálnak. A látogató csak abban az esetben kelhet át a határon, ha a két dózisú vakcina mindkét adagját beoltották számára. 

Az oltásban nem részesült látogatóknak előzetesen regisztrálniuk kell, és két teszten kell átesniük, a két teszt között pedig kötelező karantén vár rájuk. Izland példáját már több ország követte, például a Seychelle-szigetek, Ciprus és Románia is. 

Az USA-ban ellenben nem engednek a tesztelés folyamatából, ráadásul ettől a héttől fogva csak és kizárólag egy, maximum az utazást megelőző 3 napnál nem régebbi negatív teszttel engedélyezik a belépést az országba turisták számára. Az új előírások minden, a második életévét betöltött utasra vonatkoznak, beleértve a külföldi útról hazatérő amerikai állampolgárokat is. Azoknak, akik korábban átestek a betegségen, fel kell mutatniuk egy hivatalos dokumentációt a felépülésükről, ennek validálása, a helyszíni tesztelés és a papírmunka ellenőrzése pedig a légitársaság felelősségi körébe tartozik
 

Forrás:

https://www.travelpulse.com/news/destinations/iceland-allowing-vaccinated-travelers-to-skip-covid-19-tests-quarantine.html


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés