Nőtt Kína külföldi tőkekihelyezése tavaly

2021. január 21. 15:19

Nőtt Kína külföldi tőkekihelyezése (ODI) tavaly, de csökkent az ázsiai ország pénzügyi ágazaton kívül kihelyezett tőkéje.

2021. január 21. 15:19

Az ázsiai ország kereskedelmi minisztériuma csütörtökön azt közölte, hogy tavaly Kína teljes külföldi tőkekihelyezése 3,3 százalékkal, 132,94 milliárd dollárra emelkedett. Eközben a pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése 110,15 milliárd dollár volt, 0,4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Tavaly 17,5 százalékkal, 41,79 milliárd dollárra emelkedett a lízing és üzleti szolgáltatási ágazatokban végrehajtott kínai befektetések értéke külföldön, míg a nagy- és kiskereskedelmi ágazatokba 27,8 százalékkal több pénzt, 16,07 milliárd dollárt fektetett be Kína külföldön.

A China Daily című angol nyelvű kínai állami lap beszámolója szerint tavaly a kínai ODI 10,3 százalékkal nőtt a külföldi energiatermelési és szolgáltatási ágazatban, illetve 18,1 százalékkal bővült a tudományos-kutatási ágazatban.

Ugyancsak a kereskedelmi minisztérium szerdán hozta nyilvánosságra, hogy tavaly rekordszintre, 144,37 milliárd dollárra emelkedett a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke Kínában, 4,5 százalékkal haladta meg az előző évit.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik