A dombóvári ipari parkot 255 millió forintból fejlesztik

2021. január 21. 14:27

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 255 millió forintos támogatásával fejlesztik a dombóvári ipari parkot – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

2021. január 21. 14:27

Pintér Szilárd elmondta: a város északkeleti részén fekvő Tüskei Ipari Park 76 hektáros területének körülbelül egyharmadán fejlesztik a közműveket, és hat hektárral bővítik a létesítményt.

Az infrastrukturális korszerűsítés részeként csapadékvíz-elvezetők épülnek, és új elektromos kábelt fektetnek le az energia-ellátás számára. A közvilágításhoz másfél kilométer hosszan helyeznek el földkábeleket, és 45 ledes lámpatestet szerelnek fel. A tervek szerint új távközlési hálózat, elektromos töltőállomás, 2270 méter hosszan út és parkolók épülnek, valamint 39, összesen 10,14 megawatt teljesítményű napelemparkot hoznak létre.

A fejlesztés javítja a 2019-ben ipari park címet kapott övezetben lévő csaknem ötven vállalkozás működési feltételeit, a bővítés újabb cégek betelepülését teszi lehetővé - mondta a polgármester. A beruházás 2022. decemberben fejeződik be.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik