Több ezres elbocsátásra készül a FedEx Európában

2021. január 20. 09:34

A FedEx gyorsposta szolgáltató vállalat a holland TNT akvizíciójával az elkövetkező években több ezerrel csökkenti alkalmazottai számát Európában az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentés alapján.

2021. január 20. 09:34
null

Az amerikai FedEx 2016-ban vásárolta meg több mint négymilliárd euróért a holland TNT Express gyorsposta szolgáltatást európai terjeszkedésének a jegyében. Az akvizícióval kiterjedt európai légi és közúti terjesztő hálózatra tett szert a világ legnagyobb légi csomagszállító hálózata.

A 2016-os akvizíció óta a FedEx technológiai és infrastrukturális beruházásokkal mostanra integrálta a TNT légi és közúti szállítási hálózatát és informatikai rendszereit a FedEx Express szolgáltatási hálózatával.

Az átfedések felszámolásával az elkövetkező években 5500-6300 munkahely megszüntetésére kerülhet sor, ami a 2024-es pénzügyi évtől 275-350 millió dollár költségmegtakarítást hozhat a vállalatnak.

A FedEx Express a világ 220 országában és régiójában nyújt légi csomagszállítási szolgáltatásokat. Anyavállalata a FedEx Corp. világszerte 600 ezer alkalmazottat foglalkoztat és évi 75 milliárd dolláros forgalmat bonyolít.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2021. január 20. 11:53
gondolom atallnak az amazonos kenyszervallalkozos okosba megoldasra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik