Progresszív jövedelemadó kell

2021. január 16. 9:07

Ungár Péter
Facebook
A mi álláspontunk szerint semmit sem old meg a 25 év alattiak SZJA-mentessége.

„A mi álláspontunk szerint semmit sem old meg a 25 év alattiak SZJA-mentessége, amit ma jelentett be a Miniszterelnök. A helyzet egyértelmű: a koronavírus okozta gazdasági válságból való kilábalás az elsődleges cél ma Magyarországon. Ezt nem segítik jól hangzó, de a forrásokat rosszul felhasználó, neoliberális intézkedések.

Ma Magyarországon teljes szektorok, például a vendéglátás, a szállodaipar, a turizmus, rendezvényszervezés és a fél szolgáltató szektor a padlón vannak, ezeket kéne célzottan támogatni. A munkanélküli pincérnek vagy idegenvezetőnek, akinek nincs jövedelme és el kell tartania a családját nem segítség, hogy ha 25 év alatt nem fizetnek SZJA-t. Az álláskeresési járadék meghosszabbítására, 100%-os táppénzre, minden szektorra kiterjedő bértámogatásra és a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésére van szükség, és nem egy év múlva, hanem azonnal.

Az LMP egyébként 12 éve ugyanazt mondja: progresszív jövedelemadó kell. A minimálbér adómentessége, az átlagbér adójának csökkentése 40.000 forinttal (kb. 20%-kal), és az 1 millió felett keresők adóterhének jelentős növelése sokkal igazságosabb lenne.

Hogy azok, akiknek ebben a helyzetben szerencsére van munkájuk és még sokat is keresnek adómentességet kapjanak, az nem helyes társadalmi cél szerintünk”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

meg az anyad picsaja az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés