Orbán Viktor: Szja-mentességet kaphatnak a 25 év alatti fiatalok

2021. január 15. 12:07
„Fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassuk, hogy önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint legkésőbb 2022 január elsejétől életbe léphet a mentesség.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, eddig 105 728 embert oltottak be hazánkban. A miniszterelnök hozzátette:

az oltókapacitásunk jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van”.

Járványhelyzet, védőoltás

Az oltásokról szólva a kormányfő elmondta, nem azért nem halad gyorsabban az oltás, mert a magyar egészségügy nem képes gyorsabb haladásra, hanem, mert nincs elég vakcina. A kínai vakcináról szólva hozzátette, hogy körültekintő és gyors döntést vár el a hatóságoktól.

Az Operatív Törzs péntek reggeli ülésén elhangzott napi adatokkal kapcsolatban a kormányfő elmondta, 111 ember halt meg, 1513 új fertőzöttet azonosítottak, és kétszer többen gyógyulnak meg, mint amennyien elkapják a vírust, ez azt jelenti, hogy kifele megyünk a második hullámból – emelte ki. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy egyre több európai országban romlik a helyzet, így például Németországban is.

A koronavírus-vakcináról szólva a kormányfő elmondta,

az oltásokkal kapcsolatban folyamatosan nő a bizalom

Orbán Viktor hozzátette azt is, hogy nemsokára végeznek az egészségügyi dolgozók és a szociális otthon lakóinak oltásával, így hamarosan a 60 év feletti, krónikus betegek is megkaphatják a vakcinát.

Meddig tarthat a járványhelyzet?

A magyar egészségügy helyzetéről szólva a kormányfő elmondta, hogy sokkal jobb állapotban van, mint több nyugat-európai országban, köszönhetően a nagyon felkészült, nagy munkát végző egészségügyi dolgozóknak. „A mi egészségügyi rendszerünk ütésálló képessége nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét” – emelte ki a miniszterelnök.

A járványhelyzet vége kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy „mindannyian szabadulnánk ettől a nyomorúságtól, vissza akarjuk kapni az életünket, de

ha a brüsszeli beszerzésekkel haladunk, akkor nyár vége, ősz, amikor fel lehet oldani a korlátozásokat.

Ha engedélyezik a kínai vakcinát, akkor jóval nyár előtt visszakaphatjuk az életünket” – emelte ki.

„A baloldali pártok számára semmi sem szent”

„Az az érzésem, hogy a baloldali pártok számára semmi sem szent” – reagált a miniszterelnök a baloldali politikusok akcióit felvető műsorvezetői kérdésre. A kormányfő szerint

2020-ban túl messzire ment a baloldal.

Mint fogalmazott: „nem jó logika azt bizonygatni, hogy ami rossz az országnak, az jó a baloldalnak, főleg válság idején” – utalva a baloldali álhírekre és a baloldali kamuvideóra.

A hazai gazdasági helyzetről szólva Orbán Viktor elmondta, „az emberek dolgozni akarnak, ez áll a magyar gazdaság teljesítménye mögött. Ha ez nem lenne, akkor nem lennének jó gazdasági eredmények”. Mint mondta: „egyre jobbak és versenyképesek a magyar vállalkozók is” – tette hozzá, továbbá kiemelte,

kell egy olyan környezet, ahol megéri dolgozni”.

Mint mondta, 2010 előtt adóemelés volt a baloldali kormány idején, de szerinte nem ez, hanem „az adócsökkentés az, ami segíti a gazdasági fejlődést”. Ezért választott Magyarország más logikát a gazdasági válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. Ahhoz, hogy, ahogy korábban mondták, „a kanyarban lehessen előzni”, a beruházásokat kell ösztönözni.

Adókedvezmény a fiataloknak!

Legkésőbb

2022 január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának

a tervek szerint – jelentette be Orbán Viktor. De ezen még dolgoznak – tette hozzá. Szerinte fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassák, hogy „önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz” – mondta Orbán Viktor.

2010-ben azt vállalta a kormányfő, hogy egymillió új munkahelyet hoz létre, és már most 850 ezerrel többen dolgoznak. A kormányfő koronavírus kapcsán vállalta, hogy több munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkre tett. Elmondta, ez nem a saját véleménye, hanem több száz szakértő véleménye. „Az ország ismerete kulcskérdés a válság kezelésében, ezért volt sikeres a 2010-es, és ezért lesz az a mostani is” – mondta Orbán Viktor.

„A baloldali politika, amely adót emel, az megfojtja a bizalmat, akkor inkább védekezésre rendezkednek be a magyar családok. Ha adócsökkentés van, akkor az bizalmat kelt az emberekben” – mondta a beszélgetés végén a kormányfő.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés