Tizedik hónapja nőtt a félvezetők globális eladása novemberben

2021. január 13. 13:20

Novemberben már tizedik hónapja nőtt a félvezetők eladása a világon – áll a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.

2021. január 13. 13:20

Novemberben 39,4 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami március óta a legnagyobb, 7 százalékos növekedés éves összevetésben. Az előző hónaphoz képest az értékesítés 1,1 százalékkal emelkedett.

A félvezetők novemberi eladása éves összevetésben Észak- és Dél-Amerikában 12,5 százalékkal, Kínában 6,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben szintén 6,5 százalékkal Japánban pedig 5,1 százalékkal nőtt, miközben Európában 0,7 százalékkal csökkent.

Októberrel összevetve novemberben a félvezetők eladása Kínában 0,1 százalékkal, Európában 3,6 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 2,1 százalékkal, Japánban pedig 5,2 százalékkal nőtt, míg az ázsiai és csendes-óceáni térségben 0,5 százalékkal csökkent.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik