Készül a Praktiker az otthonfelújítási program beindulására

2021. január 13. 13:19

Folytatja áruházfelújítási programját a Praktiker, a barkácsáruház-lánc készül az otthonfelújítási program beindulására – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

2021. január 13. 13:19
null

A tájékoztatás szerint a Praktiker átépítette budapesti, Bécsi úti áruházát, a mintegy 200 millió forintos beruházással folytatta modernizációs programját. A felújított áruház 100 embernek ad munkát.

A vállalat kiemelte, hogy várakozással tekintenek 2021 első negyedévére az otthonfelújítási program miatt, mert éppen azok a termékcsoportok után lesz visszaigényelhető a támogatás, amire a Praktiker kínálata épül. A barkácsláncnál

hagyományosan a felújító és a belső ipari munkákhoz kapcsolódó termékeket keresik a vevők,

de egyre hangsúlyosabb az otthonszépítéssel és lakberendezéssel kapcsolatos termékek iránti érdeklődés is.

A Praktiker nettó 67,88 milliárd forintos árbevételt ért el 2019-ben, a közlemény szerint 1998-as hazai piacra lépése óta ez volt a legeredményesebb üzleti éve. Húsz áruháza van Magyarországon, és csaknem 1600 embernek ad munkát.

A nettó 190 milliárd forintosra becsült barkácspiacon a Praktiker 33 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplő. A vállalat mintegy 340 beszállítóval dolgozik, a magyar beszállítók aránya meghaladja a 80 százalékot.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik