Íme a magyar találmány a maszkban bepárásodó szemüveg ellen

2021. január 11. 13:51

Szegeden feltaláltak egy 390 forintos eszközt napjaink problémájára.

2021. január 11. 13:51
null

A maszk fedte orrnyeregre helyezve gátolja meg a kifújt levegő felfelé jutását és a szemüveg bepárásodását az eszköz –írta meg az Index. „Én magam is szemüveges vagyok, így tapasztaltam, hogy milyen nehéz szemüveggel élni a járványhelyzetben. Ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy milyen módszerrel lehetne a párásodást kivédeni” – mondta Illés Tibor ötletgazda a Délmagyarnak.

Az Index hozzátette: a feltaláló a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület elnöke. Elmesélte a Délmagyarnak, hogy a járványhelyzet miatt a mobil planetáriumukkal nem tudták az iskolákat járni, és emiatt az egyesület tagjai azon kezdték el törni a fejüket, hogy mi is biztosíthatná a működésüket. Így született meg a párásodásgátló ötlete. Az eszközt 3D-s nyomtatóval gyártják, biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyagból készül, amelyet növényekből – rizsből, búzából és kukoricából – állítanak elő – írta meg az Index.

(Index, Délmagyar)

Képünk illusztráció.

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik