A mexikói elnök az inkvizícióhoz hasonlította a Twittert Trump letiltása miatt

2021. január 11. 15:24
López Obrador szerint vitát kell indítani a szólásszabadságról.

Mexikó baloldali elnöke, Andrés Manuel López Obrador elítélte a techcégeket azért, amiért cenzúrázták Trumpot – írta meg a Neokohn. „Nem szeretem, ha bárkit is cenzúráznak, vagy elveszik a jogát, hogy a Twitterre vagy a Facebookra posztoljon. Nem értek egyet vele, nem fogadom el” – mondta.

„Hogyan gondolkodhatnak a cenzorok? «Nézzük csak, én, a Szent Inkvizíció bírája most megbüntetlek, mert veszélyesnek találom a szavaidat». Hol a törvény, hol a szabályzás, hol vannak a normák? Ez a kormányra tartozik, és nem magáncégekre” – folytatta.

A The Washington Post megírta, hogy az elnök szóvivője, Jesús Ramírez is megerősítette az elnök szavait. Ő azt írta a közösségi médiában: „A Facebook döntésének, amellyel elhallgattatta az Egyesült Államok jelenlegi vezetőjét, vitát kell indítania a szólásszabadságról, az információk szabad terjesztéséről az interneten, a demokráciáról, és a közösségi hálózatokat biztosító cégek szerepéről”.

A Neokohn emlékeztetett: Trumpot azután cenzúrázták a közösségi médiában, hogy szerdán zavargás tört ki a Capitol épületében Washington DC-ben. Ez azt követően történt, hogy az elnök tömegrendezvényt tartott, miközben a Kongresszus ratifikálta az Elektori Kollégium döntését az új elnökről – írják.

(Neokohn)

Kép forrása: MTI


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés