Kivégzi az amerikai konzervatív közösségi oldalt a Google és az Amazon

2021. január 10. 12:00

A vád: a moderálatlan posztok erőszakra való felbujtást tartalmaztak.

2021. január 10. 12:00
null

Egy nappal azután, hogy a Parlert – ami egy 2018-ban indult, amerikai közösségi oldal, jellemzően Donald Trump támogatói, konzervatívok használják – eltávolították a Google Play Store-ból, az Apple hasonló lépésre szánta el magát – olvasható a yahoo.com-on.

Habár az alkalmazás az egyik legjobb ingyenes applikáció volt, szombaton az Apple egy USA Today-nek küldött közleményében jelezte, hogy felfüggesztették a Parlert. Az oldal egyébként 2020-ban tett szert még nagyobb népszerűségre, amikor a Facebook és a Twitter szigorította moderálását és címkézését, míg a Parler végig cenzúrázatlan maradt.

Mindig támogattuk a különböző nézőpontok megjelenését az App Store-on, de nincs hely a platformunkon erőszakkal való fenyegetéseknek, se illegális tevékenységeknek – áll az Apple közleményében.

Közben szombat késő este jött a hír, amelyet BuzzFeed írt meg, hogy az Amazon is felfüggeszti a Parlert a webtárhely szolgáltatásaiból. Levelükben 98 példát hoznak fel Parler-posztokra, amelyek erőszakra való bátorítást, felbujtást tartalmaztak. Az Amazon nem kívánta kommentálni a felfüggesztést.

Megszólalt azonban az Amazon bejelentése után a Parler ügyvezetője, John Matze. Ő arról írt, hogy „az Apple mindaddig tiltja a Parlert, amíg nem mondunk le a szólásszabadságról, átfogó és támadó irányelveket vezetünk be, mint például a Twitter és a Facebook”.

Matze a cég következő terveiről szólva elmondta, azok hamarosan napvilágot látnak,és nagyon sok opciójuk van. Hozzátette: az oldal hamarosan elérhetetlenné válhat pár hétre, hogy „az alapoktól építsék újjá”.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik