ITM: Több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány

2021. január 09. 13:52

A következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz.

2021. január 09. 13:52
null

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

A közleményben idézik Schanda Tamás stratégiai és parlamenti államtitkárt, aki közölte: az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató egymilliárd forintos keretösszegű pályázat pénteken lezárt fordulójára 1185 kérvény érkezett több mint 128 millió forintra.

A pályázat első körében – november 23-27. között – 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, több mint 110 millió forintot, a következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz. A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzorosoknál maximum 150 ezer forint – ismertették.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2021. január 10. 09:28
Aki ilyet akar venni, az vegyen. De az állam ne támogassa ezt biciklinként 90-150 ezer forinttal!
EBart0k
2021. január 09. 20:54
Zöldülünk, ez tetszik.
jóember
2021. január 09. 17:45
Ha van valami, ami fölösleges, ami az indokolatlan környezetterhelés tipikus példája, az az elektromos kerékpár. Ennél már csak az elektromos szobakerékpár lenne a nagyobb hülyeség. A biciklin van sebességváltó, aki nem bírja az alacsonyabb fokozatba kapcsol és lassabban halad, de halad és ami a lényeg, mozog. Aki meg nem akar mozogni az megy autóval, vagy robogóval abból is van elektromos, vagy villamossal. Az akuumlátor, meg a többi fölöslegesen alkalmazott alkatrész, az elhasznált elektromos áram csak a környezetet terheli ahhoz képest, hogy a biciklit tisztán hajtani is lehet. Az emberek szavakban oda vannak a környezetvédelemért, tetteikben meg, mint ez a villanybiciklis dolog is mutatja, gond nélkül szennyezik azt.
amaurote
2021. január 09. 16:50
ilyet eleve a gazdagok vesznek, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik