ITM: Már több mint nyolcezer online nyelvvizsgát tettek

2021. január 07. 14:47

Tavaly több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek, és eddig hat vizsgaközpont adta be akkreditációs kérelmét a személyes érintkezés nélküli nyelvvizsgáztatáshoz – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

2021. január 07. 14:47
null

A közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett online nyelvvizsga népszerű volt, ezért beépült a feltételeknek megfelelő vizsgaközpontok általános gyakorlatába.

A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása, és a vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe – ismertették.

Tudatták, hogy november közepéig öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt, decemberben pedig egy újabb központ jelentkezett az Oktatási Hivatalnál.

Jelenleg hat nyelvből – angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol – szerezhető online általános nyelvvizsga-bizonyítvány, emellett portugálból közgazdasági szaknyelvi vizsga is tehető.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek teljes listája az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik