A technológiai világvezető a kínai Huawei

2021. január 06. 18:41

Az Ericsson viszont ahelyett, hogy örülne, hogy kitiltják a versenytársát, zsarol, hogy ne tiltsák ki, mert tudja, hogy cserébe el fogja veszíteni a kínai piacait és olcsó beszállítóit.

2021. január 06. 18:41
Pogátsa Zoltán
Pogátsa Zoltán

„Nagyon izgalmas, ami itt kirajzolódik. Berobban az 5G. Kiderül, hogy a technológiai világvezető a kínai Huawei. És nem hogy amerikai versenytársa nincs, de egyáltalán nincs amerikai cég, aki képes lenne az 5G-re, még úgy sem, ha a kormányzat agyon támogatná.

Ezért az amerikai kormányzat pumpálni kezdi a pénzt az egyetlen nyugati versenytársba, a Nokia-Ericsson duóba, illetve nyomást fejt ki a nyugati kormányokra, hogy tiltsák ki a Huaweit.

Hirtelen feltűnik neki, hogy jé, Kína egy autoriter állam. Pont akkor, amikor világossá válik, hogy lemaradtak technológiailag.

Előtte harminc éven keresztül nem vették észre, hogy egy autoriter állam cégeivel integrálják össze úgy a technológiai láncaikat, hogy azok szétválaszthatatlanok.

Az Ericsson viszont ahelyett, hogy örülne, hogy kitiltják a versenytársát, zsarol, hogy ne tiltsák ki, mert tudja, hogy cserébe el fogja veszíteni a kínai piacait és olcsó beszállítóit. Ha a svéd kormány megteszi, az Ericsson CEO-ja szerint otthagyják Svédországot. Zseniális.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2021. április 14. 19:41
"Láttam talán tíz éve riportfilmet, a németek Kínában építettek egy mágnesvasutat. Mindent a németek csináltak, a vonat is Németországból jött, a talajmunkákat persze a kínaiak. " siemens. kina pedig pofátlanul ellopta az egészet, leszarva minden törvényt és jogot. és ezt tette mindennel. kina nem fejlett, hiába gyártanak ott mindent a tervezés még mindig európában és az usában zajlik. kreatív munkára képtelenek, hogy a bronzkort se tudták elhagyni saját erejükből még az első világháború idején sem.
Anubys
2021. április 14. 14:38
Esetleg az lehetséges, hogy Ericsson CEO Pogátsa Zoltánnál jobban átlátja/érti, hogy mik az Ericsson érdekei?
Vasalo
2021. április 14. 14:03
Hát ez van amikor a klozetajto visszacsap. A nagy szankcihösök mindig elfelejtik, hogy még a legjobban hangzo hazai márkák termékeiben is közel 90%-ban kinai alkatrész van, mert a nem kinai gyártokat az utóbbi 40 év alatt ugyanezek a nagyokosok tették tönkre. Arrol meg ne is beszéljünk, hogy sok jonevü europai meg amerikai világcég badge-engineeringre állt át, azaz egy távolkeleten fejlesztett meg gyártott cuccot saját márkujukkal diszitenek ( már azt is a távolkeleten csináltatják, mert odahaza már a plakett felragasztása sem sikerült mindig jol) és adják el többszörös áron.
Vasalo
2021. április 14. 13:38
Hát igen itt bukik az amerikai gazdasági szemlélet. Jo 100 évig azt hitték, hogy korlátlan mennyiségben tudnak észt venni, tudosok, mérnökök elcsabitásával. Közben a hazai ipart majdnem teljesen leépitették igy a mostani generácio mérnökei már kénytelenek Kinaban (stb) fejleszteni az USA számára. Van egy kinai barátom, aki az USAban fejlesztget (pontosan ilyen Huawei tipusu berendezéseket), de már többet van Kinában mint választott hazájában, annyira, hogy 2019-ben visszavitte családját Kinába, és nagyon valoszinü, hogy egyszercsak már ö is ott marad. Az USAban teljesen hianyzik a gyártási kapacitás ilyen dolgokra. A kinaiak ma már 5x annyi szabadalmat jelentenek be, mint az USA, és nemcsak az elektronikában, de a gépiparban is. A vasutépitési technologiájuk meg mindig is nagyon jo volt ( folyamatosan épitettek Dél-Amerikában, Afrikában és természetesen Azsiában. Most már nálunk is.).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik