A technológiai világvezető a kínai Huawei

2021. január 6. 18:41

Pogátsa Zoltán
Facebook
Az Ericsson viszont ahelyett, hogy örülne, hogy kitiltják a versenytársát, zsarol, hogy ne tiltsák ki, mert tudja, hogy cserébe el fogja veszíteni a kínai piacait és olcsó beszállítóit.

„Nagyon izgalmas, ami itt kirajzolódik. Berobban az 5G. Kiderül, hogy a technológiai világvezető a kínai Huawei. És nem hogy amerikai versenytársa nincs, de egyáltalán nincs amerikai cég, aki képes lenne az 5G-re, még úgy sem, ha a kormányzat agyon támogatná.

Ezért az amerikai kormányzat pumpálni kezdi a pénzt az egyetlen nyugati versenytársba, a Nokia-Ericsson duóba, illetve nyomást fejt ki a nyugati kormányokra, hogy tiltsák ki a Huaweit.

Hirtelen feltűnik neki, hogy jé, Kína egy autoriter állam. Pont akkor, amikor világossá válik, hogy lemaradtak technológiailag.

Előtte harminc éven keresztül nem vették észre, hogy egy autoriter állam cégeivel integrálják össze úgy a technológiai láncaikat, hogy azok szétválaszthatatlanok.

Az Ericsson viszont ahelyett, hogy örülne, hogy kitiltják a versenytársát, zsarol, hogy ne tiltsák ki, mert tudja, hogy cserébe el fogja veszíteni a kínai piacait és olcsó beszállítóit. Ha a svéd kormány megteszi, az Ericsson CEO-ja szerint otthagyják Svédországot. Zseniális.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindeközben tart a biológiai fegyverekkel vívott III. világháború...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés