Egész Angliára zárlatot rendelt el a brit kormány

2021. január 5. 10:19
A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt új, az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat vezetnek be.

Boris Jonhson brit miniszterelnök hétfő este jelentette be, hogy új, szigorúbb korlátozások lépnek életbe Angliában – írja a BBC. Az új szabályok értelmében – melyek éjféltől lépnek életbe – az emberek csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonaikat. Boris Johnson televízión közvetített beszédében arra kérte a lakosságot, hogy lehetőleg csak alapvető fontosságú árucikkek és gyógyszerek vásárlása, munka és orvosi segítség kérése miatt hagyják el az otthonaikat.

Az új szabályok értelmében az iskolák és egyetemek digitális oktatása állnak át február közepéig. Mint mondta, az elkövetkező hetek lesznek „a legkeményebbek”. Johnson szerint az északír, a walesi és a skót kormány is osztja az álláspontot, hogy ilyen szigorú lépéseket hoztak a vírus terjedésének megfékezése érdekében. A londoni parlament várhatóan a szerdai ülésén fogja elfogadni az új korlátozások bevezetését.

Nagy-Britanniában az utóbbi napokban rendre 50 ezer felett jár a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma a korábbi hetek 20-25 ezer, tesztekkel kiszűrt átlagos új napi esetszáma után.

Címlapkép: MTI/EPA/BBC/Jeff Overs


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés