A nemzeti kastélyprogram is leginkább az urizálásról, wellnessről és divat-vadászatról szól

2021. január 02. 09:19

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak építkezéseivel több problémám is van.

2021. január 02. 09:19
V. Naszályi Márta
Facebook

„A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak építkezéseivel több problémám is van:

Egyrészt az alapítványokba számolatlanul ömlik a közpénz, de ennek a közpénznek a felhasználása nem érdemi hatásvizsgálattal, alternatívák elemzésével, a gazdasági vagy társadalmi megtérülés értékelésével történik, hanem egyedi döntések alapján, a nyilvánosság kizárásával.

Másrészt ezek a beruházások Bel-Budán koncentrálódnak, egyre többet harapnak ki a budai belváros és különösen a Vár egészséges városi szövetéből, egyre több lakó- vagy középület válik egy szűk elit igényeit kiszolgáló, urizáló zárvánnyá.

Harmadszor azt a hamis üzenetet építik, hogy a nemzeti örökségünk részét képező műemléképületek önmagukban nem érdemlik meg az állam törődését, hogy eme műemlékek felújításának, megmentésének az egyetlen módja és értelme, ha a kormányzat beköltözik, és ezáltal a közművelődés, a közszolgáltatások és a kultúra kiszorul ezekből.

Végezetül: nem tudom, hogy egy nemzeti banknak (luxus) ingatlanberuházásokkal kell-e foglalkozni, de egy szavam nem lenne, ha ugyanebből a pénzből hátrányos helyzetű térségekben építene iskolákat, tanodákat, oktatási központokat és indítana felzárkóztató képzéseket akár elhanyagolt vidéki kúriák korszerűsítésével összekötve. De úgy tűnik, hogy a nemzeti kastélyprogram is leginkább az urizálásról, wellnessről és divat-vadászatról szól, sajnos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2021. január 03. 21:50
A világban nemcsak proli takarítónők vannak, Mártika. Annyi a luxus a világban, hogy mi még álmodni sem álmodhatunk arról. Persze, a pénzük kell. Nos, ehhez kell a "luxus"beruházás.
Vén Csataló
2021. január 03. 11:52
Ócska bolsi lotyó vagy V.Naszály. Az elvtársaidnak juttatott várbeli lakásokról pofázz. Az nem urizálás ugye? Csak ha a Bayer lakik a várban, ugye?
Mátyás01
2021. január 03. 10:39
A kastélyprogram nem a várnegyedre korlátozódik, hanem országos szintű. Több várban és kastélyban is voltam, ahova beszállt a kormány támogatással, egyiknek sem volt kormányzati funkciója, hanem bárki által látogatható volt. A várban volt régen a kormányzat, király székhelye, annyi történik, hogy ezt most visszaállítják.
Tehetős Totó
2021. január 03. 06:20
Ülj le az aszályos pics...ogó szádra, nyanya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik