A járványhelyzet ellenére is milliárdos beruházással erősít a Büttner Kft.

2020. december 17. 13:09

Újabb, mintegy egymilliárd forintos fejlesztéssel növelte termelési kapacitását a főként szerszámlapok gyártásával, megmunkálásával foglalkozó nagyatádi Büttner Kft. a közelmúltban – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

2020. december 17. 13:09
null

A cég a fele részben európai uniós pályázati támogatást élvező fejlesztés eredményeként mozgóállványos CNC és portál megmunkáló központot, hosszlyukfúró-maró centrumot szerzett be, termelési adatokat, céges híreket vetítő úgynevezett üzemi megjelenítőket, számítógép konfigurációkat és szoftvercsomagot vásárolt.

A három évvel ezelőtt hasonló nagyságrendű projekttel a nagygépes CNC megmunkálási kapacitását megduplázó Büttner Kft. azt várja az új beruházástól, hogy – a hatékonyság és termékei feldolgozottsági szintjének növelésével – keresett, nagy hozzáadott értékű termékekkel tud megjelenni a piacon.

Az új gépek segítségével a nagyméretű műanyag fröccsöntő és alumínium nyomásosöntő szerszámok lapjainak gyártását, lemezalakító présszerszámok háromdimenziós kontúrmegmunkálását, továbbá autóipari karosszéria elemek ellenőrzését szolgáló hegesztett készülékek előállítását végezzük – írták.

A közlemény szerint a két magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalat Magyarországon piacvezető, de Európában is ismert és elismert a szerszámlapok gyártása, megmunkálása terén.

A cég a forgalma kétharmadát külföldön bonyolítja le, ahol termékeit nemzetközi autóipari szerszámgyártó, energetikai, csomagolástechnikai, orvostechnikai, gépipari vállalatoknak értékesíti.

A Büttner Kft. főként Németországba exportál, erős a jelenléte ugyanakkor Ausztriában, a Benelux-államokban, Dániában, és szállít szerszámlapokat, szerszámelemeket Csehországba, valamint Szlovéniába is.

A Nagyatádon 8 ezer négyzetméter hasznos területen termelő, 240 embert foglalkoztató vállalkozás 2018-ban 4,9 milliárd forint árbevételt és több mint 141 millió forint nyereséget ért el, 2019-ben 4,5 milliárd forint árbevétel mellett veszteséges volt.

Az MTI érdeklődésére a cég a tavalyi veszteséget az „autóipari bizonytalansággal”, pontosabban azzal indokolta, hogy a német autóipari kereslet visszafogottá vált az alternatív meghajtású autók körüli viták elhúzódása miatt.

„A német autóipar stagnálása a vártnál tovább tart, az autóipari piaci igények 2019-hez hasonlóan 2020-ban sem, vagy nem számottevően növekedtek, így továbbra is a más, progresszív iparágakba való belépésben vagyunk fokozottan érdekeltek” – írták.

Megjegyezték, a német elektromosautó-program indítása jó esélyt biztosít az újabb autóipari fellendülésre.

Jelezték: a társaság abban bízik, hogy „az autóipari és a koronavírus okozta lassulás” miatt szükségessé vált válságkezelés sikeresnek bizonyul, és nyitni tud új piacok felé.

(MTI, Fotó: MTI/Varga György)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik