Kalifornia fellendülése lassabb lehet, mint a többi amerikai államé

2020. december 17. 17:09
Kalifornia gyenge gazdaságának több időre lesz szüksége a talpraálláshoz, mint a nemzet többi részének – a kifejezetten szigorú korlátozások miatt.

Santa Clara megye egy fényes pont az államon belül, mivel itt sikerült visszaszerezni a bezárások alatt elvesztett munkahelyeket. A Szilícium-völgy, San Diego, Sacramento és egyes régiók jobban teljesítettek, mint mondjuk a San Francisco-i Öböl-régió

Santa Clara megyében a februári szinthez képest a munkahelyek 93,4 százalékát töltötték be októberben, ami után újra szigorú korlátozásokat vezettek be az államban.

Az Öböl-régióban ez az arány csak 90,9 százalék, míg San Francisco-San Mateo esetében 90 százalék, East Bay-nél 89,5 százalék, Kalifornia esetében pedig 91,6 százalék.

A szakértők szerint

Kaliforniában a gazdasági növekedés csak az amerikai gazdaság fellendülése után kezdődhet meg.

Az államban a munkanélküliségi ráta 2021-ben 6,9 százalék lehet, míg 2022-ben 5,2 százalék és 4,4 százalék lehet 2023-ban. Ami azt jelenti, hogy három év múlva is magasabb lesz a munkanélküliségi ráta, mint a néhány hónapja mért 3,9 százalékos szint. A szakértők abban bíznak, hogy a korlátozások teljes elengedése után az állam fellendülése gyorsabb lehet, mint az egész országé.

(Borítókép: MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés