Nem adtuk fel, mert a politika saját érdekeink védelmének művészete

2020. december 11. 11:05

Köszönöm Orbán Viktor, hogy együtt dolgoztunk Lengyelország legjobb költségvetéséért!

2020. december 11. 11:05
Mateusz Morawiecki

„Kulcsfontosságú tárgyalások vannak a hátunk mögött. 770 milliárd lengyel zloty volt a tét, ami lehetővé teszi számunkra, hogy jobban és gyorsabban fejlődjünk, és csökkentsük lemaradásunkat Európa leggazdagabb országaitól. De volt egy másik kulcsfontosságú téma – a tisztességes törvénygyakorlás az Unió tagállamai szuverenitásának szellemében.

Az a jog, hogy mi magunk dönthessük el, hogyan néz ki a hazánk. És ma elértük mindkét célunkat!

Amikor Lengyelország néhány héttel ezelőtt a „Véto” szót kimondta, a cél nem az volt, hogy blokkoljuk a költségvetést. Vétó a vétára –  a gonosz, tisztességtelen mechanizmus blokkolására, amely azt eredményezheti, hogy Lengyelországtól elvegyék az alapokat. Ez volt a tárgyalások tétje. Óriási nyomás nehezedett ránk, külföldről valamint belföldről is, hogy hajoljunk meg és fogadjuk el ezeket a rossz megoldásokat.

De nem adtuk fel, mert a politika – az Európai Unióban is – saját érdekeink védelmének művészete. Minden komoly országot ez az elv vezérel, és Lengyelország is a Jog és Igazság uralma alatt áll.

Az általunk tárgyalt megállapodás kettős győzelem. Először is, az EU költségvetése életbe léphet, és Lengyelország 770 milliárd zlotyt kap tőle. Másodszor, ez a pénz azért biztonságos, mert a jogállamisági mechanizmust nagyon pontos kritériumok korlátozzák. A mai megegyezés blokkolja e szabályok jövőbeni megváltoztatásának lehetőségét Lengyelország érdekeivel szemben.

Az Európai Bizottság köteles olyan kritériumokat alkalmazni, amelyek pontosan megfelelnek az Európai Tanáccsal való megegyezésnek, amelyeket most fogadtunk el.

A ma elfogadott megállapodásban nem mondtunk le egyetlen olyan feltételről sem, amelyet néhány napja tárgyaltunk meg Magyarországgal és a német elnökséggel.

Köszönöm Orbán Viktor, hogy együtt dolgoztunk LENGYELORSZÁG LEGJOBB KÖLTSÉGVETÉSÉÉRT ÉS HARCOLTUNK A MOSTANI ÁLLAPOT FENNTARTÁSÁÉRT!”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. április 29. 20:19
A világállam , gyakorlatilag már üzemel. Az EB béli komiszárok csak a globalista uraikat ismerik el főnöknek. A látszatra adást sikerült csak ideiglenesen elérni. Ez is valami.
dglaj
2021. április 11. 09:30
Kedveseim, miért vagyok letiltva a cikk lájkolásáról?
makapaka2
2021. április 11. 09:29
Gratulálok mindkettőjüknek! Több ilyen emberre lenne szükség Európában!
syphax
2021. április 11. 09:29
Pan Morawiecki IGAZI KERESZTÉNY ÚRIEMBER, ÉS NEM MELLESLEG: IGAZ BARÁTUNK! ISTENÁLDOTTA SZÉP KARÁCSONYT KIVÁNUNK NEKI ÉS A SZERETETT LENGYEL NÉPNEK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik