Csempészként bukott le az MSZP etikai tanácsának elnöke az ukrán határon

2020. december 11. 11:17
Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – közölte az ukrán Jevropejszka Pravda.

Videót is közöltek az ukrán hatóságok arról a fogásról, melynek során elkapták Legény Zsoltot, aki két cikluson át, 2006 és 2014 között az MSZP országgyűlési képviselője volt. A 42 éves, kisvárdai Legény Zsolt, a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke, valamint az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke is. A szocialista politikus az akció során diplomata útlevéllel szeretett volna átszállítani csempészárút Beregsuránynál, melynek pontos mennyiségéről még nincsenek értesülések. A határőröknek az szúrt szemet, hogy a férfi bár diplomata-útlevéllel kísérelte meg a határon az átkelést, autóján azonban civil rendszám volt. 

Legény Zsolt minden tisztségéről lemondott, az MSZP pedig közleményt adott ki. 

„Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük” – állt a párt közleményében.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában