Először vettek részt magyar cégek a megmérettetésen, el is hozták a német technológiai díjat

2020. december 02. 16:34

Német technológiai díjat nyert a magyar AXS Motionsystems Kft. digitális ergonómiai fejlesztése a müncheni elektronikai szakvásáron, közölte társaságban 180 millió forint eddigi befektetéssel tulajdonos Széchenyi Alapok szerdán.

2020. december 02. 16:34

A közlemény szerint a hatéves magyar vállalkozás az Elektor Magazin vezető német elektronikai szaklap első díját hozta el, a 75 ezer eurós díjazású elismerés olyan nemzetközi marketing kampányt tartalmaz, amellyel a vállalat kiléphet külső piacokra, kezdve Németországgal.

A megmérettetésen első ízben vettek részt magyar vállalkozások.    

Ismertetik, hogy a cég digitális ergonómiai fejlesztése vizsgálja a gyártósorokon dolgozók fizikai terheltségét, segíti az egészséget védő ergonomikus munkahelyek kialakítását. Az AXS Ergonómiai Kiértékelő Rendszerrel ipari környezetben digitálisan rögzíthető bármilyen munkafolyamat során végzett mozgássor, valamint egzakt módon mérhetők és kiértékelhetők a munkafolyamat során kézzel kifejtett erőhatások.

A közlemény kitér arra, hogy az AXS Motionsystem Kft. 2016 tavaszán nyerte meg az Audi Hungaria ergonómiai kiértékelő rendszer beszerzésére kiírt nemzetközi pályázatát, azóta több általuk fejlesztett rendszert értékesítettek és jelentős európai növekedés előtt állnak.

Székely Lajos, az AXS Motionsystems ügyvezető igazgatója a közleményben elmondta, a munkahelyi eredetű vázizomzati rendellenességek becslések szerint évente mintegy 2 százaléknyi GDP kiesést okoznak az európai gazdaságnak. A digitális ergonómia ébredőben lévő, hatalmas piac, mivel az Európai Unió területén több mint 15 ezer tömegtermelésben érdekelt nagyvállalat 4 millió munkahelyet üzemeltet.

Az Európai Unióban 2006 óta direktíva teszi kötelezővé a munkavégzés kapcsán fellépő vázizomrendszeri megbetegedések megelőzését célzó munkahelyek létrehozását, a kapcsolódó munkaegészségügyi szabályozás pedig a munkahelyek évenkénti minősítését írja elő. A megfeleléshez szükséges munkakörnyezeti felmérést és a javító intézkedések megtételét könnyíti meg, teszi egzaktabbá és költséghatékonyabbá az AXS szakértői rendszerbe, írják a közleményben.

A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Pénzügyminisztérium.

A Széchenyi Alapok 2010 óta a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere, amely hat alapjában 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre. Az alapkezelő 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven, a Kék Bolygó Alapítvánnyal közös fenntarthatósági alapját.

Az AXS Motionsystems befektetője a Széchenyi Alapok mellett az Impact Ventures.

Az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. szociális innováció fókuszú társadalmi hasznosságú befektetési alapokat kezel. Célja, hogy befektetéseivel mérhető, pozitív társadalmi hatást váltson ki a pénzügyi megtérülés mellett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik