A kormány megduplázza a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program idei keretét

2020. november 19. 11:48

Erősödnek a magyar vállalkozások beruházási igényei, ezért a kormány 40 milliárdról 80 milliárd forintra emeli a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program idei keretét – jelentette be  Varga Mihály csütörtökön.

2020. november 19. 11:48

A pénzügyminiszter a tárca közleménye szerint a Vajda-Papír Kft. legújabb, a program keretében megvalósuló gyártóüzemének digitális alapkőletételén fontosnak nevezte, hogy a hazai vállalkozások nyertesen kerüljenek ki a válsághelyzetből, mint mondta, ezért folytatódnak az adókönnyítések, a munkahelymegőrző intézkedések és nőnek a támogatási keretek is.

Hozzátette: a gazdasági válságból való kilábaláshoz szükséges átmenetileg az eddiginél költekezőbb fiskális politikát folytatni, azonban a kormány a gazdaságpolitikai céljait nem adja fel.

A Vajda-Papír 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt – közölte Varga Mihály. A miniszter hangsúlyozta: a koronavírus-járvány megmutatta, hogy Magyarországnak saját lábára kell állni több iparágban, így az egészségipar mellett többek között a higiéniai termékeket előállító cégeknek jelentősége is nőtt.

Mint mondta: a kormány ezért támogatja azokat a beruházásokat, amelyek erősítik az önellátást, és a növekedés további forrását jelentik.

Fenn kell tartani a gazdaság szereplőinek a bizalmát és a vállalkozások beruházási hajlandóságát – mondta Varga Mihály, hozzátéve: ahogy a járvány tavaszi hulláma után, úgy most is az a cél, hogy a gazdaság működőképessége fennmaradjon, és Magyarország mielőbb visszatérjen a válság előtti pályára.

Ezt hivatott elősegíteni a Nagyvállalati Beruházási Támogatás, amely már közel 300 milliárd forintnyi fejlesztéshez járult hozzá, és újabb beruházások várhatók a közeljövőben. Ezért döntött a kormány tavasszal az eredeti, 15 milliárd forintos keret 40 milliárdra történő emeléséről, míg a mostani, újabb növeléssel ez az összeg már 80 milliárd forintra emelkedik.

A higiéniai papírtermékek piacán vezető, magyar tulajdonú Vajda-Papír Kft. beruházásának köszönhetően teljessé válik a vállalat saját előállítású alapanyag biztosítása, nőnek a kapacitásai, amely stratégiai előnyt jelent a régió piacain – hívta fel a figyelmet Vajda Attila, a cég ügyvezető igazgatója a projekt bemutatásakor. Mint mondta: fontos a vállalat számára, hogy Magyarország ellátásbiztonságát javítani tudják és a környező országokban is sikerrel tudják értékesíteni termékeiket.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 20. 12:11
Hol vannak a adózók a kis emberek, akik küzdenek a napi megélhetését? Azokról miért nincs szó? https://merce.hu/2020/11/19/ujabb-300-milliardot-kapnak-a-multik-hataron-tuli-beruhazasok-es-egyhazi-epuletek-a-gazdasagvedelmi-alapbol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik