A kiemelkedő gazdasági teljesítményt büntetné a Jobbik

2020. november 12. 18:19
A felső középosztály és az annál is gazdagabbak mellett „a tipikus, valódi magyar élethelyzetekre” is legyen figyelemmel intézkedéseiben a kormány – sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Arról eszélt: sokan kerültek elképesztő bizonytalanságba, például a turizmusban és a vendéglátóiparban dolgozók, hiszen vagy már nem is kapnak fizetést, vagy annak összege jelentősen csökkent a járvány miatt, miközben számláikat ugyanúgy kell fizetniük, mint korábban.

Az Orbán-kormánynak szerinte az utóbbi időben „egy dologra nem volt ideje: a most bajba kerülő magyar munkavállalók létérdekeivel foglalkozni”.

Az ellenzéki politikus a magyar munkahelyvédelmi alap pártja által kidolgozott elképzeléséről beszélt, hozzátéve, ebből a forrásból mindenkinek fizetnék kieső munkabére négyötödét.

Megemlítette: járványügyi védekezési alapot tartanak szükségesnek, amibe minden olyan multinacionális céggel és bankkal befizettetnének pénzt, „amely az utóbbi években rekordprofitokat tudott elérni Magyarországon”.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés