24 százalékkal kevesebb import használt autót helyeztek forgalomba októberben

2020. november 5. 12:49
Októberben 11 341 használt import személyautó került forgalomba Magyarországon, ami tavaly októberhez viszonyítva 24 százalékos visszaesés – közölte a JóAutók.hu szerdán, a DataHouse adatai alapján.

Az év első tíz hónapjában 110 264 használt személyautó került be az országba, 17 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

A használtautó-piactér előrejelzése szerint a drasztikus járványügyi szigorítások elkerülése esetén éves szinten 125 ezer használt autó behozatalára lehet számítani az idén, ami 20 százalékkal marad el a tavalyitól.

A koronavírus második hullámának hatására ismét

jelentősen erősödött a bizonytalanság az autópiacokon.

Míg az előző hónapokban mintegy tíz százalékos volt az elmaradás az előző évi volumenekhez képest, addig a hagyományosan legaktívabb hónapnak számító októberben a használtautó-import elmaradása elérte a 24 százalékot – fejtette ki Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben.

Felidézte, hogy az óvatosság erősödése az újautó-piacon is tetten érhető; míg szeptemberben 19 százalékkal több, októberben 4 százalékkal kevesebb új személygépkocsit adtak el, mint egy évvel korábban. Az év első tíz hónapjában mintegy 102 ezer új személyautó került forgalomba Magyarországon, ami éves összevetésben 20 százalékos csökkenés.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés