Vártnál nagyobb mértékben nőtt a lengyel ipari termelés szeptemberben

2020. október 20. 15:48

Elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt, 2019 áprilisa óta a legjelentősebben bővült Lengyelországban az ipari termelés szeptemberben éves összevetésben.

2020. október 20. 15:48
null

A lengyel statisztikai hivatal honlapjára kedden felkerült adatok szerint szeptemberben az ipari termelés 5,9 százalékkal nőtt éves szinten az augusztusi szerényebb, 1,5 százalékos bővülést követően. Szakértők kisebb ipari termelésnövekedésre, 3,8 százalékos bővülésre számítottak szeptemberre.

Az idei első kilenc hónapban a lengyel ipari termelés 3,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Szeptemberben a lengyel ipari termelés 15,5 százalékkal nőtt augusztushoz képest, amikor 5,8 százalékos csökkenést jegyeztek fel havi szinten.

A lengyel gazdaságot is jócskán megrángatta a koronavírus-járvány. A hazai össztermék (GDP) még 2 százalékkal nőtt az első negyedévben éves szinten és 0,4 százalékkal zsugorodott negyedéves összevetésben. A járvány által leginkább érintett időszakban, a második negyedévben ugyanakkor a gazdaság teljesítménye 8,2 százalékkal csökkent éves összevetésben, és 8,9 százalékkal esett az első negyedévhez viszonyítva.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik