Tovább erősödött a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban

2020. október 20. 19:54

Takács Zsolt
Erősödött a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban szeptemberben. Az előző hónap volt az ötödik alkalom, amikor növekedni tudott a mutató, ami az USA gazdaságának erősségét is mutatja.

1,9 százalékkal nőtt a forgalom annak ellenére, hogy a MarketWatch közgazdászai 1,2 százalékos növekedésre számítottak. Az autópiacot kivonva is erősnek mondható a forgalom növekedése, ami 1,5 százalékos volt. A több hónapos erős növekedés ellenére

a közgazdászok szerint lassulás következhet.

Lassabban erősödik a munkaerőpiac és a koronavírus terjedése is felgyorsult. Ezenfelül a döntéshozók nem tudtak megegyezni a második mentőcsomagról sem, ettől megrendültek a tőkepiaci várakozások is. 

Kiskereskedelmi forgalom alakulása az Egyesült Államokban

Szeptemberben az autók eladása 3,6 százalékkal nőtt. Ez a szegmens a kereskedelmi forgalom egyötödét teszi ki. A ruházati kereskedelem 11 százalékkal nőtt az iskola elkezdődése és a hűvös időjárás miatt.

Az éttermek és bárok forgalma 2,1 százalékkal nőtt, miután nagyobb kapacitással működhettek az üzletek.

A tavalyi adathoz képest az éttermi forgalom 14 százalékkal alacsonyabb volt szeptemberben. Az elektronikai eszközöket árusító üzletek forgalma 1,6 százalékkal csökkent.

(Borítókép: MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés