Németországban lassult a termelői árak csökkenése szeptemberben

2020. október 20. 09:56

Szeptemberben lassult a termelőiárak csökkenése Németországban éves szinten a szakértők által várt gyorsulás helyett.

2020. október 20. 09:56

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden azt közölte, hogy szeptemberben 1 százalékkal csökkentek a termelői árak Németországban éves szinten, miután augusztusban 1,2 százalék csökkenést jegyeztek fel. Elemzők gyorsuló, 1,4 százalékos termelőiár-csökkenést vártak a múlt hónapra.

Éves összehasonlításban szeptemberben már nyolcadik hónapja csökkentek a termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest Németországban.

Az éves árcsökkenéshez az energiaárak járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

Az energiaárak összességében 3,3 százalékkal csökkentek. Az energiaárakon belül a legnagyobb éves csökkenés az olajtermékekben következett be, 17,9 százalékos, a földgáz ára pedig 8,2 százalékkal csökkent.

Szeptemberben a termelői árak 0,4 százalékkal emelkedtek augusztussal összevetve, amikor stagnálást jegyeztek fel. Szakértők a termelői árak 0,1 százalékos havi szintű csökkenésére számítottak szeptemberre.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik