Eddig az ipar volt az amerikai gazdaság legerősebb pontja, de ez most megváltozott

2020. október 20. 19:09

Az ipari termelés 0,6 százalékkal csökkent szeptemberben, ami a leggyengébb havi adat tavasz óta.

2020. október 20. 19:09
null
Takács Zsolt

A csökkenés jele lehet annak, hogy a fellendülés üteme lassulhat a közeljövőben, miközben a fertőzöttek száma rohamosan nő. A Fed szerint az ipari termelés az áprilisi 12,7 százalék után a legnagyobb mértékben csökkent szeptemberben.

A feldolgozóipar teljesítménye 0,3 százalékkal csökkent, míg a bányászati termelés – amely magába foglalja az olaj- és gázkitermelést – 5,6 százalékkal csökkent. Tavasz óta az ipari termelés sokat erősödött, de még mindig 7,1 százalékkal áll a vírus előtti szinten.

Az Oxford Economics szerint az ipari termelés a vártnál jóval rosszabbul alakult szeptemberben,

ami az első igazi jelen annak, hogy a gazdasági fellendülés akadozik a vírus terjedése és a pénzügyi támogatás hiánya miatt.

A motorok és alkatrészek termelése 4 százalékkal csökkent szeptemberben az augusztusi 4,3 százalék után. Eddig az ipar volt az amerikai gazdaság legfényesebb pontja. Szeptemberben az ipar kapacitása 71,5 százalékon állt. Tavaly ez az arány 77,4 százalék volt.

(Borítókép: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2020. október 20. 23:31
a cikk végén derül csak ki mit is írnak, tessék odaírni hogy az előző hónaphoz képest csökkent az ipari termelés, a teremburáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik