Digitalizációval veszi fel a harcot Ausztrália a koronavírussal

2020. október 20. 19:15

Takács Zsolt
Egy új cég alapítása csupán 15 percbe telik majd Ausztráliában.

A kormánynak a támogatással az a célja, hogy fellendítse az ausztrál gazdaságot és bevezesse a vállalkozókat a digitális világba. A koronavírusnak köszönhetően a McKinsey szerint

a globális technológia öt évet fejlődött nyolc hét alatt.

Az ausztrál cégek harmada bővítette online jelenlétét és egynegyede változtatta meg kiszállítási módszereit – derül ki egy kutatásból.

Josh Frydenberg kincstárnok elmondta, hogy 800 millió dollárral növelnék a vállalkozások digitális kapacitásait. Ettől azt várja a kormány, hogy növekedni fog a cégek termelékenysége, valamint a fizetések növekedéséhez és új munkahelyek létrejöttéhez vezet. A digitális infrastruktúra fejlesztése 6,5 milliárd dolláros GDP-növekedést hozna évente 2024-re, ebből 1,5 milliárd dollár vidéken realizálódna.

Több mint 250 millió dollárt költenek majd a digitális személyazonosság programra, hogy egyszerűbbé tegyék a vállalkozások indítását és 15 perc alatt végezni lehessen a cégalapítással. Ezzel

öt év alatt 236 millió dollárt spórolhatnak az ország gazdaságának.

A „MyGovID” segítené a munkanélküli segélyért jelentkezőket is a gyorsabb, online ügyintézésnek köszönhetően. A kisvállalkozásoknak 19,2 millió dollár jut, hogy digitálissá váljanak. A miniszterelnök elmondta, hogy a terv ledönti az elavult szabályozási akadályokat és növeli a kisvállalkozások technológiai fejlettségét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés