Magyarország ipari termelése élvonalban volt az Európai Unióban augusztusban

2020. október 14. 12:18

Augusztusban a vártnál kevésbé nőtt az előző havihoz képest az euróövezet ipari termelése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése alapján.

2020. október 14. 12:18
null

Szezonális kiigazítással 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző havihoz képest, kisebb mértékben az elemzők által várt 0,8 százaléknál. Júliusban még 5,0 százalékos volt a havi emelkedés üteme.

Az ipari termelés az egy évvel korábbitól augusztusban 7,2 százalékkal maradt el, júliusban pedig 7,1 százalékkal.

Az Európai Unió 27 tagállamában az ipari termelés szezonális kiigazítással 1,0 százalékkal nőtt augusztusban, a júliusi 4,9 százalékos havi növekedés után. Az egy évvel korábbitól 6,2 százalékkal maradt el az EU augusztusi ipari termelése, júliusban pedig 6,9 százalékkal.

A legnagyobb havi növekedését Portugáliában regisztrálták augusztusban, 10,0 százalékost. Olaszországban 7,7 százalékos,

Magyarországon és Svédországban pedig 6,7 százalékos volt az ipari termelés havi növekedése augusztusban.

A legnagyobb mértékben, 13,4 százalékkal Írországban csökkent az ipari termelés augusztusban az előző havihoz képest. Észtországban 2,1 százalékos, Luxembourgban 1,2 százalékos volt a havi csökkenés.

A legnagyobb éves csökkenés Luxembourgban következett be augusztusban, 15,8 százalékos. Németországban 11,2 százalékkal, Franciaországban 7,3 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest. A legkevésbé Magyarországon csökkent az ipari termelés éves bázison, 0,2 százalékkal. Növelni csak három ország tudta ipari termelését augusztusban az egy évvel korábbihoz képest: Litvánia és Portugália 2,1 százalékkal, valamint Lengyelország 1,3 százalékkal.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik