Szombathely megújult infrastruktúrával várja a betelepülni vágyó cégeket

2020. október 08. 19:22

Tizenhat hektáros iparterület közművesítése fejeződött be 456 millió forintos uniós és hazai támogatással Szombathelyen, a fejlesztés a Széchenyi 2020 Program forrásinak felhasználásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program  keretében valósult meg – közölte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a város önkormányzata.

2020. október 08. 19:22

A várostól északi irányban fekvő, a szombathelyi repülőtér szomszédságában lévő iparterület iránt már korábban is érdeklődtek letelepedni kívánó hazai és külföldi vállalatok, de a közművek hiánya eddig gátját szabta a munkahelyteremtéssel is együtt járó fejlesztéseknek – írták.

A projekt keretében 620 méter hosszúságban teljes szerkezetcserével kiszélesítettek, aszfalttal burkoltak egy, a területre vezető mellékutat, kiépültek a közművek – gáz, elektromos áram, víz- és szennyvíz csatlakozási pontjai, megoldották a csapadékvíz-elvezetését és elkészült a közvilágítás is – fűzték hozzá.

Hangsúlyozták, hogy az ipari terület fejlesztése jelentősen hozzájárul a város gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési céljainak megvalósulásához, eredményeként a befektetők számára az összes közművel ellátott, közúttal kiépített telektömbök állnak rendelkezésre.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik