Szeptemberben a korábbi hónapokhoz képest kisebb mértékben nőtt a költségvetés hiánya

2020. október 08. 19:17

A magyar gazdaság működőképességének a megőrzése, a munkahelyek megvédése és a vállalkozások támogatása a legfontosabb cél a járvány második hullámának idején és a központi költségvetés a járványügyi, egészségügyi védekezés költségein túl minden szükséges forrást biztosít a gazdaság- és családvédelmi intézkedések finanszírozására is. Ennek ellenére szeptemberben a korábbi hónapokhoz képest kisebb mértékben, 9 milliárd forinttal nőtt a költségvetés hiánya, és 2270 milliárd forintot tett ki az év első kilenc hónapjában – tájékoztatott  csütörtökön a Pénzügyminisztérium (PM).    

2020. október 08. 19:17

Az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás, az úgynevezett központi alrendszer 2270,3 milliárd forintos hiányán belül a központi költségvetés 1841,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 441,8 milliárd forintos hiánnyal zártak, az elkülönített állami pénzalapok 13,3 milliárd forintos többletet értek el. A múlt év első kilenc hónapjában  a központi alrendszer hiánya 303,6 milliárd forintot tett ki.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2020. október 12. 19:46
Istenem, már minden külföldi pénzügyi lapban arról cikkeznek hogy nem számít a deficit. Sőt szükseges axióma ha van megtakarítás. Erre még mindig ezt a baromságot nyomják hogy mekkora a hiány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik