Japánban egyszerre nyomják a gázt és a féket

2020. szeptember 30. 19:08

Takács Zsolt
Japánban a gazdaság újranyitására kerül át a hangsúly a korlátozásokról.

A kormány különböző programokkal segíti a belföldi turizmust. Yuriko Koike, Tokió kormányzója szerint a jelenlegi helyzet olyan, mintha

egyszerre nyomnánk a gázt és a féket.

A szakértők szerint is zavaró lehet az emberek számára a kettős üzenet. Tokió is csatlakozni fog ugyanis a „Go To Travel” kampányhoz és a „Go To Event” kampányt is hamarosan elkezdik, amelyek a sportot és a szórakoztató ipart hivatottak fellendíteni október közepétől.

„A gazdaságnak esélyt kell adni a fellendülésre, de ezt biztonságosan és a megfelelő feltételek mellett kell tenni” – vélekedett Yasutoshi Nishimura japán miniszter.

Az egészségügyi szakértők szerint Tokióban a járvány terjedése lassuló tendenciát mutat, de a korlátozó intézkedéseket fenn kell tartani. A normális élet visszatérésével nagyon fontos, hogy az állampolgárok és a vállalkozások betartsák a bevezetett korlátozásokat.

Tokió lakosai egyébként a „Go To Travel” kampányon keresztül különböző turisztikai akciókhoz juthatnak. A program 1,35 billió japán jenes költségvetéssel rendelkezik. Az arra jogosultak kétezer jenig (kb. hatezer forint) 20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe sporteseményeknél és zenei koncerteknél. Szeptember elején a sportesemények esetében bevezetett ötezer fős korlátozást is feloldották.

(Borítókép: MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés