Mennyit számíthat a választásokon, hogy az amerikai gazdaság tavaly rekordokat döntött?

2020. szeptember 30. 20:14
Hamarosan választásokat tartanak az Egyesült Államokban és a szavazók nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel 2019-ben rekordokat döntött az amerikai gazdaság, de a koronavírus megtépázta azt 2020-ban.

Az átlagkereset például sosem volt olyan magas, mint tavaly és a szegénységi ráta sem volt ilyen alacsony az elmúlt hatvan évben Amerikában.

A növekedés nagyon széles társadalmi csoportokra kiterjedt, ugyanis

a kisebbségek jövedelme gyorsabban nőtt, mint a nemzeti átlag.

A Fox szerint tagadhatatlan, hogy a koronavírus előtti időszak az amerikai gazdaság legerősebb időszaka volt. A lap szerint a növekedés nem a véletlen műve, hanem az adócsökkentések és szabályok egyszerűsítések eredményeképp jött létre, rengeteg új munkahellyel.

A Fox azt írja, hogy a Trump alatt tapasztalható növekedésnek pont az ellenkezője történt Obama ideje alatt, amikor a munkanélküli segélyek és például az „ObamaCare” lassította a növekedést. A lap szerint Biden politikájában visszatérnek a régi trükkök, ami könnyen visszavetheti a fellendülést. A Fox szerint az új „Green New Deal” további kiadásokat jelent az amerikai emberek számára.

Egyre kiélezettebb a harc az egyes államokban és Biden mögül több támogató kiszállt a magas adók terveinek hírére. Trump a pozitív adatokkal igyekszik kampányolni, szerinte a tavalyi lendület is kihatással van az idei fellendülésre.

(Borítókép: MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés