Válaszok a koronavírus-válságra Kelet-Ázsiában és Magyarországon

2020. szeptember 28. 14:53

A három fő párhuzamot a szoros járványügyi kontroll, a kkv-k célzott támogatása, valamint a munkahelyteremtés jelentik.

2020. szeptember 28. 14:53
Boros Eszter – Horváth Marcell

„A COVID-19 első hulláma alatti magyar és kelet-ázsiai válságkezelés elemei jelentősen egybecsengenek. A három fő párhuzamot a szoros járványügyi kontroll, a kkv-k célzott támogatása, valamint a munkahelyteremtés jelentik. Mind hazánk, mind az említett országok elmúlt hónapjainak lényeges tanulsága, hogy a lakosság körültekintése és fegyelmezettsége esetén a kilábalás megindulhat. A gazdasági aktivitás helyreállítását emellett a jegybankok és a kormányok összehangolt lépései biztosítják. Ugyan a COVID-19 igen kiszámíthatatlan helyzetet teremt, az eddigi járvány- és válságkezelés komplex értékelése bizakodásra ad okot hazánk ellenállóképességét illetően. (Az MNB által július 24-én közzétett Járványkezelési Versenyképességi Mutató [Pandemic Treatment Index, PATRI-X] rangsorában Magyarország az első helyre került az EU országai közül.) A felkészültségnek köszönhetően pedig ismét több figyelem juthat a felzárkózás strukturális kérdéseire.”

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik