Már a nyugdíjmegtakarításokhoz is hozzányúltak az amerikaiak a járvány miatt

2020. szeptember 25. 13:31

Egyre több amerikai háztartásnak nehezebb a hónap vége: sokan le is állították vagy csökkentették havi szintű megtakarításaikat.

2020. szeptember 25. 13:31
null
Takács Zsolt

Tízből három amerikai leállította vagy csökkentette nyugdíj-megtakarításait a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzettben – derül ki a FinanceBuzz kutatásából.

A fogyasztók nagy része hozzányúlt megtakarításaihoz.

Az elmúlt 60 napban a nyugdíj-megtakarítók 30 százaléka nyúlt hozzá számlájához a MagnifyMoney kutatása szerint. A megkérdezettek több mint fele vett ki pénzt általános kiadásaira, 26 százalékuk azért, mert elvesztette az állását.

Stephen Brobeck, a Consumer Federation of America kutatója szerint nem kérdés, hogy miért történik ez, sokaknak csökkent a jövedelme vagy egyszerűen tartanak a jövedelmük esésétől.

Munkanélküliségi ráta alakulása az Egyesült Államokban 2008 és 2020 között.Bár a munkanélküliségi ráta 8,4 százalékra csökkent augusztusban (ez látható a fenti ábrán) de még mindig sokkal magasabb, mint bármikor a második világháborút követően.

Több mint 134 millió amerikai nyilatkozik úgy, hogy küzdött pénzügyi nehézségekkel az elmúlt hét napban,

ebből 32 millióan azt nyilatkozták, hogy nagyon nehéz a helyzetük  – derül ki a U.S. Census Bureau kutatásából.

(Borítókép: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik