Országok jövedelmét meghaladó összeget helyez át a JPMorgan londoni irodájából Frankfurtba

2020. szeptember 24. 17:36

Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát helyezi át Londonból Frankfurtba.

2020. szeptember 24. 17:36
null

A Bloomberg beszámolója szerint az amerikai bank még az év vége előtt befejezné a költöztetést. Ennek hatására a JPMorgan a hatodik legnagyobb kereskedelmi bankká válik Németországban vagyona alapján.

A 200 milliárd euró a JPMorgan teljes vagyonának kevesebb mint a 10 százaléka.

A Brexit átmeneti időszaka végéig már kevesebb mint négy hónap maradt hátra és a nemzetközi bankok sorra az euróövezetben erősítik pozícióikat.

A JPMorgan egyébként a múlt héten jelezte, hogy londoni irodájából mintegy 200 alkalmazottat Párizsba, Frankfurtba, Milánóba és Madridba irányít át.

A JPMorgan Németországban elsősorban a befektetési banki szolgáltatásokkal, valamint a vállalati ügyfelek kiszolgálásával hasítana piaci rést magának.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik