A válsághelyzet ellenére 14 éves csúcsra ért a családi házak értékesítése az Egyesült Államokban

2020. szeptember 25. 10:24

A várakozásokkal ellentétben emelkedett augusztusban az előző havihoz képest, és 14 éves csúcsot ért el az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.

2020. szeptember 25. 10:24
null

Augusztusban az előző havihoz képest 4,8 százalékkal, szezonális kiigazítással és évesítve 1,011 millióra, 2006 szeptembere óta a legmagasabbra emelkedett az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban.

Az idei augusztusi eladások 43,2 százalékkal múlják felül a 2019 augusztusi 706 ezret.

A piac 895 ezres évesített értékesítést várt augusztusra, 0,1 százalékkal kevesebbet az előző havinál.

A növekedést több tényezőnek tulajdonítják elemzők. Egyrészt a gazdasági aktivitás koronavírus-válság utáni élénkülésének, másrészt a rekordalacsony hitelkamatoknak, valamint a nagyvárosokat elhagyó és vidéki, illetve külvárosi családi házakba költőzők növekvő számának.

Az átlagos lakásár 369,0 ezer dollárra csökkent az egy évvel korábbi 392,7 ezerről. A medián eladási ár 312,8 ezer dollár volt ah idén. Az eladásra felkínált új családi házak száma pedig 3,1 százalékkal 282 ezerre emelkedett, ami a jelenlegi ütemben 3,3 havi kereslet kielégítésére elegendő.

A lakáseladások növekedéséről tanúskodó adatok megfordították az árfolyamok alakulását a tőzsdén, a gyenge foglalkoztatási adatok miatt veszteségben kezdő indexek pozitív tartományba emelkedtek át.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik