A Wizz Air és a Magyar Honvédség közösen képeznek légi szakembereket

2020. szeptember 24. 17:57

Pilóták és légiutas-kísérők képzéséről írt alá együttműködési megállapodást a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság és a Magyar Honvédség.

2020. szeptember 24. 17:57

A szerződés értelmében a Wizz Air budapesti képzési helyszínein zajlik majd a személyzet képzése, a légitársaság pedig a jövőben a kecskeméti légibázist kitérő repülőtérként használhatja, ha a budapesti repülőtéren nem lehet leszállni.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az ünnepélyes aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a honvédség a közelmúltban jelentősen fejlesztette légierejét, a Wizz Air pedig nagy hangsúlyt fektetett a saját szakemberei képzésére, ezeket a kompetenciákat használják most ki kölcsönösen.

Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Légierő szemlélője azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás anyagi előnyökkel is jár, mert eddig a pilótákat és légiutas-kísérőket külföldön képezték, a szinten tartó oktatás mostantól Magyarországon zajlik. Elmondása szerint 20-30 ember vesz majd részt a képzésben.

A szerződés aláírása után a Wizz Air egyik Airbus A321neo típusú repülőgépe, valamint a légierő Airbus A321-ese két-két Gripen vadászgép kíséretében alacsony áthúzást hajtott végre a ferihegyi repülőtér fölött.

(MTI)


 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik