Grandiózus méreteket öltött a magyar gazdaságvédelmi program, a legnagyobb volt az unióban

2020. szeptember 24. 17:54

Több mint 2600 milliárd forint értékben születtek támogatói döntések a Gazdaságvédelmi és innovációs operatív program (Ginop) pályázati felhívásain – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírási ünnepségén, Budapesten.

2020. szeptember 24. 17:54
null

A politikus kiemelte, hogy a Ginop a 2014 és 2020 közötti fejlesztéspolitikai időszak legnagyobb súlyú operatív programja, méretét tekintve a legnagyobb az Európai Unióban.

A programban eddig 143 felhívást tettek közzé, a támogatást nyerő projektek száma meghaladja a 22 ezret, a támogatás értéke pedig eléri a 2662 milliárd forintot.

A gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított uniós forrásokból 60 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás már eljutott a vállalkozásokhoz – tette hozzá.

A rendezvényen a programban nyertes öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás – az U és U Kft., a Tutti Kft., a Panyolai Szilvórium Zrt., a Csabai Szalámi Kft., a Balogh Tészta Kft. - támogatási szerződését írta alá a miniszter a cégek képviselőivel.

Ezen cégek több mint 500 millió forint értékű fejlesztéséhez a kormány 280 millió forintos uniós forrással járul hozzá.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. szeptember 28. 16:07
A stratégiai terv a vírus ellen már megvan: vakcina. Fél év múlva meglesz. Most akkor üljünk karba tett kézzel, lévén, hogy a jövőt (teljesen) sosem ismerhetjük meg, és várjuk, hogy mi lesz utána, vagy igyekezzünk valamilyen találati aránnyal felkészülni rá?
Nehidd El
2020. szeptember 28. 16:07
Ész nélkül ti szórjátok a közpénzt, annyira, hogy a közfeladatokra nem is marad (ld. Karácsony). A fehér port Kispesten keresd. És majd a járvány megtörése után, jövőre dől el, hogy befektetés vagy pénzszórás volt a mostani gazdaságtámogatás.
Menhetten
2020. szeptember 28. 16:06
"Varga: Ami eddig jól jött a gazdaságnak, most pont az lett a hátrány."-de a lopás továbbra is zavartalan lesz... Matolcsy hét százalékot mond, Varga kilencet, ami összesen tizenhat.
Camael
2020. szeptember 26. 21:25
Értem én ,hogy előre kell menekülni, és ha véget ér a válság beindulhatnak ezek a fejlesztések is, de mi van akkor ha ez nem olyan mint a szokásős gazdasági válság, mi van akkor évekig vagy évtizedekig tart és egy teljesen más világban kell újrakezdeni az életet? Minden arra a csodavárásra épül, hogy majd jön a vakcina és az mindent megold. Könyörgöm arra készítsenek stratégia terveket és arra használják az erőforrásokat hogy mi módon lehetne megállítani a vírust. Mondok egy példát, zárjanak le minden település közötti mozgást (kivéve az áruszállítás) és idővel a fertőzésmentes településeket össze lehet nyitni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik